Setup Menus in Admin Panel

ISO системи за управление

За нас

kachestvoto.com е създаден през 2010г. от Мира Михова - собственик и управител на Качеството ЕООД. През годините kachestvoto.com се развива като платформа за предоставяне на знания и споделяне на опит в областта на системите за управление.

Основната ни цел е да подпомагаме организациите в прилагането на добрите практики заложени в стандартите за управлението на качеството - ISO 9001, околната среда - ISO 14001, здравето и безопасността при работа - ISO 45001(OHSAS 18001), органите за контрол - ISO/IEC 17020.policy

През 2016г. в Качеството ЕООД е внедрена и се поддържа Интегрирана система за управление съгласно стандарти БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN ISO 14001:2015.

Днес, когато единственото сигурно нещо е несигурността се опитваме да управляваме рисковете и да се справяме с неизвестността. Стремежът ни е в най-скоро бъдеще да помислим за сигурността на информацията и да разширим обхвата на ИСУ.

Темата за сигурността на информацията става все по-актуална и през 2017г. нашата цел е да й отделим заслужено внимание.

 

 

Екипът ни се състои от доказали се във времето специалисти - консултанти, одитори и технически експерти.

Кои сме ние?

Мира Михова

инж. Мира Михова

Собственик/Управител

Консултант/Одитор/Лектор

Автор в блога

Казвам се Мира Михова. Родена съм в Казанлък(обичам този град), но живея и работя ...навсякъде 🙂 без ограничения във време и разстояние. Обичам да пътувам, да опознавам нови места, да се запознавам с нови хора и бизнеси.

Как стигнах до тук?

Първата си магистратура завърших в ТУ Габрово, специалност "Изчислителна техника". Хората ми казваха, че специалността инженер не е за жени, но аз упорито се опитвах да докажа обратното. Е, вече от позицията на времето и опита мисля малко по различно, но въпреки това не преставам да се опитвам да доказвам разни неща, но най-вече на себе си.

След определен период в търсене на моята посока започнах да се занимавам със системи за управление на качеството, което продължавам да правя и до днес. В тази на пръв поглед суха материя успях да намеря приложение на техническите си познанията и да открия своя път на развитие. Интересът ми към системите за управление е огромен от гледна точка на предизвикателството, което те представляват както за организациите, които ги внедряват, така и за мен като консултант и одитор.

Старая се непрекъснато да обогатявам познанията си, за да бъда в максимална степен полезна на моите клиенти и на всеки, интересуващ се от ISO системи за управление. Неуморна съм в това да се уча и да търся приложението на теорията в практиката. И тъй като става въпрос за управление, не бих си позволила да говоря или правя нещо в дадена посока, без да съм запозната в дълбочина с материята - на теория и на практика. Теорията я опознах със завършването ми на втора магистратура в Икономическия институт към БАН по специалност "Стопанско управление", а практиката чрез работата ми като консултант и одитор и създаването и управлението на единствения блог в страната за споделяне на опит и знания в областта на ISO системите за управление - kachestvoto.com.

За да съм в течение на новите тенденции и развитие на стандартите, участвам като активен член в техническия комитет ТС-34 Управление на качеството и оценяване на съответствието към БИС.

Партньорства..

Не бих се справила с тежестта на материята и изобщо с развитието на дейността, без подкрепата на моите партньори, съмишленици и приятели. Вярвам, че когато си помагаме ставаме по-добри и че заедно можем повече. Благодаря Ви за подкрепата.

Бъдещето...

Бъдещето е някъде там и се определя от действията ни сега. А моите действия са насочени към това да бъда професионалист - днес, утре, винаги и при всякакви обстоятелства.

Нещо лично...

Обичам природата и се стремя да бъда част от нея, независимо под каква форма - разходка, полет, гмуркане, плуване, йога, колоездене, катерене. Понякога съм буйна и търсеща, поставяйки на изпитание волята и силата на духа си. А понякога съм тиха и спокойна, четяща книга или просто наблюдавайки пейзажа.

Повече за мен можете да разберете като ме следвате в социалните мрежи.

Документи от преминати обучения:

Internal Auditor

Manager and Auditor ISO/IEC 17020

Quality Manager

Lead Auditor ISO 9001

sert - 9-14-18

sert-SI

sert-9-14

sert 27001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Консултанти и одитори в области:

  • качество
  • околна среда
  • здраве и безопасност при работа
  • органи за контрол

Технически експерти в области:

  • безразрушителен контрол
  • електроконтрол
  • физични фактори на работната среда
  • детски площадки