Setup Menus in Admin Panel

ISO системи за управление

Световен ден на стандартизацията

Днес 14 октомври е Световният ден на стандартизацията. Всяка година на този ден се почитат усилията на хилядите експерти по света, които си сътрудничат в рамките на IEC, ISO, ITU за разработването на доброволни международни стандарти. В същността си стандартите обединяват мненията на световни експерти в различни индустрии, с цел улесняване на търговията, разпространение на знания, технологичен напредък и иновации.

Честит празник!Във връзка празника, ръководителите на трите организации IEC, ISO, ITU подписват обръщение, очертаващо текущата посока на развитие. Тази година вниманието е насочено към положителната промяна, гарантирана от използването на международните стандарти, в резултат на хармонизиране на добрите световни практики и премахване на техническите бариери пред търговията.

Посланието е отправено към политици и бизнес лидери, защото днес световната общност е изправена пред постоянно променящи се пазари, където трябва да се търси баланс между възможностите за развитие, климатичните промени и опазването на околната среда. В тази сложна обстановка ролята на международните стандарти е изключително важна. Те се явяват мощен инструмент за положителна промяна, чрез създаване на общодостъпни пазари и подходяща за стимулиране на растеж бизнес среда, отчитайки климатичните промени и опазването на околната среда.

Как празнуваме ние?

На този ден Българският институт за стандартизация решава да насочи поглед към Вас - членовете, клиентите, партньорите на БИС, като Ви предлага стандарти на по-добри цени. Само на 14 октомври 2013 г. можете да се възползвате от 5% отстъпка от цената на стандартите. Отстъпката важи за:

  • закупуване на български стандарти и стандартизационни документи;
  • поръчки направени на 14 октомври 2013 г. и платени в 5-дневен срок;
  • поръчки на обща стойност над 50 лв. без ДДС.

Отстъпката не се прилага за закупуване на издания на БИС или на чужди стандарти.

Членовете на БИС получават отстъпката допълнително към полагащата им се отстъпка от 20% и могат да се възползват от обща отстъпка от 25%.

Освен това по повод на Световния ден на качеството и Европейската седмица на качеството 11-14 ноември в България се организира Национална научно-техническа конференция "Качеството за по-добър живот" 2013 под патронажа на Министъра на икономиката и енергетиката. Конференцията е място, на което се събират експерти от различни индустрии и направления и се обсъждат различни теми свързани с новите тенденции, технологии и възможности за бизнеса в посока качество. Тази година конференцията ще протече в три панела:

ПАНЕЛ І: Качеството и свързаните с него дейности – инструменти за устойчиво развитие на бизнеса и националната икономика

  • Системи за управление: качество, околна среда, безопасност и здраве, сигурност на информацията, социална отговорност
  • Национални системи за стандартизация, метрология, сертификация, акредитация, оценяване на съответствието, надзор на пазара, защита на потребителите.

ПАНЕЛ ІІ: Методология и практики на управление в организациите

  • Стратегии и политики, информационни системи, статистически методи, измерване и анализ, работа с клиенти и доставчици, мотивация и компетентност на персонала, подобряване.

ПАНЕЛ III: Младежка сесия - представяне на студенти, докторанти и млади научни работници в областта на качеството и околната среда.

У нас е трудно да се обясни приложението и ползата от използването на стандартите, но може би е дошъл моментът, в който ще повярваме, че качеството води до по-добър живот „Made in Quality – Made for success”.

    Ако статията Ви е била полезна, споделете я в любимата Ви социална мрежа!

бутон за споделяне

0 отговора за "Световен ден на стандартизацията"

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.