Setup Menus in Admin Panel

ISO системи за управление

Защо е необходимо да анализираме резултатите?

Резултатите отразяват изпълнението.

Какво е то?

Добро, лошо или задоволително. Дали и как се справяме, можем да разберем само като анализираме резултатите.

Всички се интересуваме от резултатите и дори сме особено чувствителни, когато става въпрос за финансови резултати. Въпреки, че стандартите, касаещи системите за управление не засягат финансовата част на организацията, ефикасността на системата е пряко свързана с тях. Няма как една система да е ефикасна и това да не се отразява на финансовия резултат. Казвам това с цел да предизвикам интерес относно анализирането на резултатите от системата за управление.

Обикновено интересът стига до там системата да отговаря на изискванията. Но както казах в предишния материал това не е достатъчно. За да определим бъдещите си действия, при това най-подходящите имаме нужда от цялостната картина. Тя ще ни помогне да разберем текущото си състояние и да определим какво е необходимо, за да се предвижим една стъпка напред.

Прегледът от ръководството е основен елемент в поддръжката на системите за управление, защото на базата на анализа на текущото състояние ръководството определя бъдещите действия на организацията, т.е. определя краткосрочните цели.

Какво още трябва да знаете за прегледа от ръководството?

Ще научите от видеопрезентацията за седмия ключов елемент от 7 ключа за ефективна поддръжка на системи за управление - Анализ и действие.

Още по темата:

    Ако статията Ви е била полезна, споделете я в любимата Ви социална мрежа!

споделяне в социални мрежи

0 отговора за "Защо е необходимо да анализираме резултатите?"

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.