Стандарти за четене

 

Пиша тази статия заинтригувана от новата услуга на БИС – Стандартите на Вашия екран, въведена от началото на 2014г.

Какво представлява услугата?

Услугата Ви дава възможност в рамките на 5 календарни дни да четете и разглеждате избрани от Вас български стандарти, налични в електронната база на БИС. Възможността изглежда интересна, нека да я разгледаме по-подробно.

Какво Ви е необходимо?

Компютър, интернет и разбира се пари. Таксата е разделена по групи в зависимост от броя на разглежданите стандарти и е съвсем поносима, особено ако се има в предвид цената на самите стандарти и потребността да се прегледа съдържанието на стандарта преди да се вземе решение за неговото закупуване.

Ето и групите:

  • първа група – брой стандарти за четене 1-5, цена 12 лв.;
  • втора група –  брой стандарти за четене 6-10, цена 24 лв.
  • трета група –  брой стандарти за четене 11-15, цена 36 лв.
  • четвърта група –  брой стандарти за четене 16-20, цена 48лв.

За да получите достъп за четене трябва първо да изберете желаните стандарти във Вашия профил и да заплатите сумата в зависимост от техния брой. Когато БИС получат парите веднага ще активират Вашата поръчка. Повече за регистрацията и начина на пазаруване в БИС можете да прочетете в Инструкцията за пазаруване.

И нещо много важно: „стандартите могат да се четат само на екран, без да се съхраняват, разпечатват, копират, пренасят, включват в мрежа или повторно продават по какъвто и да е начин, както изцяло, така и части от тях“, защото са обект на авторски права и права за разпространение.

Като човек, използващ непрекъснато стандарти в своята работа приветствам услугата на БИС – Стандартите на Вашия екран . Периодът от 5 дни според мен е достатъчен за запознаване със съдържанието на стандарта и за вземане на решение дали да се закупи или не. Е, ако са повече и по-обемни стандарти ще е по-трудно, но пък могат да се групират по-малко в група.

Времето ще покаже полезността на услугата. При първа възможност ще я пробвам и ще споделя впечатленията си. Изпробвайте я и Вие или споделете Вашето мнение с коментар под статията.

© Качеството ЕООД. Всички права запазени

Изработка на уеб сайт от Vipe Studio