Setup Menus in Admin Panel

ISO системи за управление

Въпросник за одит по ISO 14001:2015

След извършване на промените, свързани с новото издание на ISO 14001:2015 идва време за проверка на съответствието, чрез провеждане на вътрешен одит.

С цел улесняване процеса на одит, ние от Online center на kachestvoto.com разработихме въпросник за одит по ISO 14001:2015. Въпросникът представлява таблица с три колони. Първата колона съдържа насочващи въпроси по всяко изискване на ISO 14001:2015, които да подсказват и насочват одитора каква информация да търси.

Във втората колона се документира информацията свързана с доказване на съответствието, например списък на значимите аспекти на околната среда от дата......., политика по околна среда от дата........, оценяване на съответствието от дата..... и т.н.

В зависимост от предоставените доказателства, одиторът поставя оценка в третата колона, съгласно представената скала в края на въпросника:

 • 1 - съответства;
 • 2 - съответства с възможности за подобряване;
 • 3 - не съответства.

Важно! Независимо от поставената оценка, одиторът трябва да защити своето решение, чрез описание на представената документирана информация.

Оценяването се извършва за всяко изискване на стандарт ISO 14001:2015.

И не на последно място, не забравяйте, че въпросникът е помощно средство по време на одита. За провеждането на надежден и полезен одит от определящо значение е неговото планиране. Подгответе се внимателно - определете компетентен одитор и подходящо време, не само за одитора, но и за хората, с които ще се среща. Осигурете достатъчно време за подготовка, както на одитора, така и на служителите.

Въпросникът можете да изтеглите от тук...

  Ако статията Ви е била полезна, споделете я в любимата Ви социална мрежа!

spodelime

2 отговора за "Въпросник за одит по ISO 14001:2015"

 1. Този одит ще се извърши от вътрешен одитор на организацията, нали? Има ли някакъв срок за това?

  • Здравейте Лора,
   Да, това е въпросник за провеждане на вътрешен одит. Срокът за провеждане на вътрешен одит е съобразно планираната годишна програма за провеждане на вътрешни одити в организацията. Срокът се планира така, че одитът да се проведе след извършване на прехода на системата към ISO 14001:2015 и преди контролния одит от органа за сертификация.

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.