Setup Menus in Admin Panel

ISO системи за управление

Какво не знаем за процесния подход?

Както вече стана ясно процесния подход е първият ключов елемент, на който ще обърна внимание в обучителния курс "7 ключа за ефективна поддръжка на системи за управление".

Защо е толкова важен?

Процесният подход преобръща представите за управление на организацията. Хаотичните действия, мъглявата посока и преплетените взаимовръзки не са решение за успешните организации. Те търсят точни правила, ясна посока и последователност в действията.

Процесният подход подрежда организацията. Превръща хаоса в синхрон. Превръща организацията в система. За това не е достатъчно да определим процесите в организацията. Ключовият момент е да възприемем организацията като взаимносвързани и взаимодействащи си процеси и да я управляваме по този начин. Само тогава организацията ще се превърне в истинска система. А не както в повечето случаи, когато системата се възприема като част, допълнение, пречка или бреме за организацията. Или както често ще ме чуете да казвам:

..."системата не е част от организацията, тя е сърцето на организацията"...

Опитайте се да си представите процеса. Опитайте се да извървите целия път на процеса и да откриете взаимодействието му с останалите процеси. Опитайте се да подредите всички процеси и да ги свържете. Опитайте се да мислите различно-процесно ориентирано и визуализирайте Вашата система.

Как?

Ще научите повече от видеопрезентацията за първия ключов елемент от 7 ключа за ефективна поддръжка на системи за управление - Процесен подход.


Ако видеото Ви е било полезно, споделете го в социалните мрежи!

Още по темата:

    Ако статията Ви е била полезна, споделете я в любимата Ви социална мрежа!

бутон за социални мрежи

0 отговора за "Какво не знаем за процесния подход?"

Оставете съобщение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.