Какво не знаем за процесния подход?

Както вече стана ясно процесния подход е първият ключов елемент, на който ще обърна внимание в обучителния курс „7 ключа за ефективна поддръжка на системи за управление“.

Защо е толкова важен?

Процесният подход преобръща представите за управление на организацията. Хаотичните действия, мъглявата посока и преплетените взаимовръзки не са решение за успешните организации. Те търсят точни правила, ясна посока и последователност в действията.

Процесният подход подрежда организацията. Превръща хаоса в синхрон. Превръща организацията в система. За това не е достатъчно да определим процесите в организацията. Ключовият момент е да възприемем организацията като взаимносвързани и взаимодействащи си процеси и да я управляваме по този начин. Само тогава организацията ще се превърне в истинска система. А не както в повечето случаи, когато системата се възприема като част, допълнение, пречка или бреме за организацията. Или както често ще ме чуете да казвам:

…“системата не е част от организацията, тя е сърцето на организацията“…

Опитайте се да си представите процеса. Опитайте се да извървите целия път на процеса и да откриете взаимодействието му с останалите процеси. Опитайте се да подредите всички процеси и да ги свържете. Опитайте се да мислите различно-процесно ориентирано и визуализирайте Вашата система.

Как?

Ще научите повече от видеопрезентацията за първия ключов елемент от 7 ключа за ефективна поддръжка на системи за управление – Процесен подход.


Ако видеото Ви е било полезно, споделете го в социалните мрежи!

Още по темата:

© Качеството ЕООД. Всички права запазени

Изработка на уеб сайт от Vipe Studio